3/27/2014

RINTEESSÄ


















Ai helemi, mikä viikko! Aurinko on porottanut siniseltä taivaalta päivästä toiseen ja lämmittänyt jo nahkaakin niin ihanasti. Kyllä saa taas olla onnellinen kotiäitiydestään ja siitä, että pääsee lasten kanssa ulos heti aamusta. Me ollaan valittu monena päivänä kuravaatteiden ja lällylätäköiden sijasta toppavaatteet ja Kasurilan puhtaan lumiset rinteet. Aamupalan jälkeen auto on lastattu pulkilla, laudalla, suksilla, eväsrepulla ja innokkailla matkustajilla ja ollaan suunnattu muutaman kilsan päässä olevaan Kasurilaan. Kotioven taakse on jäänyt petaamattomat pedit ja aamupalatiskit, mutta niitäpä ei ulkoillessa olla muisteltu.

Rinteessä on monenlaista puuhaa. Pappilan vanhin pirpana tykkää laskea pulkalla ja uskaltautuu välillä testaamaan suksia tai lautaa, keskimmäinen viihtyy lauta jaloissa tuntitolkulla ja nuorimmaisella riittää ihmeteltävää: "akkoi" (traktori), "eekka" (kelkka), "one" (rinnekone). Lisäksi kaikkien mielestä on hauskaa kiipeillä lumivuorelle ja valua alas. Ja äipälle riittää se, että arska paistaa ja lapset nauttii.

Kasurilassa on tosi hyvä pulkkamäki, jossa vauhtia riittää niin, että isompaakin hurjistuttaa. Pulkkamäen vieressä on mattohissi, jota kaikki saavat ilmaiseksi käyttää. Mattohissin toiselta puolella on tavallinen pikkurinne ja toisella puolella on pikkuhyppyri, reili, pressi jne. Meidän kolmevuotias hurjapäähän halusi heti temppuilemaan, vaikka ei ollut vielä lautaa aiemmin kokeillut. Ja niinhän siinä kävi, että mun auttaessa vanhinta suksien kanssa, huomasin olan taakse vilkaistuani, että kolmevuotias oli päässyt itse hissiin, hissillä ylös ja laski jo rinnettä alas. Sen koommin ei ole poikaa tarvinnut tai paremminkin saanut auttaa, vaan hurjapää on laskenut, hyppinyt ja kaatuillut itsenäisesti rinnettä alas ja noussut taas hissillä mäen ylös. Mullahan alkoi siintää mielessä heti unelmat tulevista talvista, jolloin koko perhe laskee laudoilla jossain alppimaisemissa. Olisihan se siistiä!

Vauhdikkaan päivän jälkeen on mukava tulla kotiin, löytää taakseen jätetyt tekemättömät työt, tuntea auringon paahteen ja ulkoilman poskillaan ja kellahtaa sohvalle päiväunille. Nautitaanpa näistä keleistä!
-Evlina

2 kommenttia:

  1. Nää kuvat ja videot tuo kyllä niin hymyn huulille. Suloiset lapset, ihana kevät :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On ollu kyllä niin huippu kevät, että saa mun puolesta jatkua samanlaisena :)

      Poista