3/22/2014

VÄRIÄ ELÄMÄÄN













Osa blogiani vilkuilleista on saattanut huomata, että uusien juttujen julkaisuajankohta on yleensä siellä puolenyön paikkeilla. Mikähän lie talvi- tai kevätuupumus iskenyt, kun lasten nukuttamisrumban jälkeen tekee mieli vain kampeutua itsekin sängyn pohjalle tietokoneella istumisen sijaan. Mielessä muhii päivän mittaan monetkin tekstit, mutta illan tullen väsymys painaa jäseniä ja varsinkin nuppia niin rankasti, ettei järkevän tekstin kirjoittamisesta tahdo tulla mitään. Mutta mukava juttuhan tämä blogin pitäminen on, enkä aiokaan antaa sen tuntua pakkopullalta. Kirjoittelen sen verran, kun järkevää tekstiä syntyy ja kiva jos lukijoita siitä huolimatta riittää.

Vuodatuksen jälkeen itse asiaan. Pappilan nuorimmaisen nukkuessa parituntisia päiväuniaan, vietetään me isompien kanssa mukavan rauhallinen hetki ilman ylimääräistä säätäjää. Silloin rakennetaan pikkulegoilla, liimaillaan tarroja, askarrellaan tai piirretään...tai maalataan, kuten tällä kertaa.  Ruokapöytä käyttöön, alustat alle ja paperia päälle, värit esille, vettä mukiin ja pensselit sutimaan.

Äitinä on ilo katsella, kuinka omat lapset nauttivat luovuudesta ja ovat omasta mielestä niin mahdottoman taitavia maalareita. Värit räiskyvät silmissä ja paperia kuluu. Mielikuvitusta saa tosissaan käyttää, että lapsen luomus näyttää laivalta, kuten toinen silmät säihkyen vakuuttaa. Voi, kunpa saisi säilytettyä tuollaisen uskon itseen ja omaan tekemiseen läpi elämän. Siinäpä haastetta tällekin kasvattajalle.

Kevät tekee tuloaan ja luontoäitikin alkaa pikkuhiljaa kaivaa värikkäät pensselinsä esille. Kauniin heleän keväänvihreyden antaessa vielä hetken odottaa itseään, voi sisätiloissa nopeuttaa kevään tuntua kaivamalla värikkäämmät verhot esille, laittamalla narsisseja ruukkuun ja tulppaaneja maljakkoon sekä taittamalla mustaherukan oksia tulppaanien kaveriksi. Muutaman päivän sisätiloissa oltuaan, herukanoksiin tulee pikkuiset vihreät lehdet ja kun laittaa silmät kiinni ja vetää syvään niiden tuoksua, voi kuvitella helteisen kesäpäivän olevan jo nurkan takana.

Aurinkoista kevättä!
-Evlina

1 kommentti:

  1. Värikästä iloista arkea ja aurinkoisia kuraleikkejä kotipihassa pappilan pirpanoille toivottaa ukkilan mummi ; )

    VastaaPoista