12/09/2013

OMPELUPUUHIA

















Annoin tässä yhtenä viime viikon iltana armaan Singerini laulaa kolmen tonttulakin verran. Lakit ovat superhelppoja ja nopeita toteuttaa ja senpä vuoksi tälle lyhytpinnaiselle ompelijalle juuri sopiva projekti nuorimman päiväunien ajaksi. Tarkkasilmäinen huomaa, että kankaathan ovat samoja kuin kalenterien pussukoissa. Pihinä pitää käyttää kaikki pikkupalasetkin hyödyksi.

Itse en ole virkkaamisen saloihin uskaltanut vielä hypätä (liekö siksi, että pelkään sen imaisevan mukanaan, vai siksi, että annan taitavamman hoitaa homman), vaan nuo nukkien päässä nököttävät suloiset lakit ovat anopin aikaansaannoksia. Eikö ole syötävän söpöjä tonttunukkeja? Meillä isommat lapset ovat innoissaan tonttuvaatteista ja kolmevuotiaskin oppi pukemaan nukelleen vaatteet päälle. Äitinä nautin seurata omien lasten sopuisia kotileikkejä ja hykerrellä nurkan takana: "Onpa sulla Daniel-vauva punaiset posket, kun kävit ulkona. Nyt tää vauva vähän itkee ja mun pitää viedä se sänkyyn, ni se rauhottuu", touhusi 3-vuotias pikku isi.

Kun kerran annoin vanhan kunnon Singerin vaihteeksi lauleskella, meinasi mulla iskeä oikein ompelukärpänen. Kulutin erään toisenkin päivän ommellen ja niistä aikaansaannoksista taidan joku päivä ottaa kuvia ja lisätä tänne.

-Evlina

1 kommentti:

  1. Niin suloista seurata kuinka pappila valmistautuu pienin askelin viettämään ensimmäistä joulua uusien asukkaidensa kanssa. Ja kolme pikku tonttulasta viipottaa siellä tonttunuket kainalossaan avaamaan adventtikalenterin pussukoita tai kurkottelemaan äidin laittamasta koristepiparista edes pientä kulmaa tai karkin murua. . .
    Onkohan joulussa parasta juuri sen odotus ?
    Ukkilan mummikin on ihan joulutunnelmissa, vielä kahdeksan yötä jouluun !

    VastaaPoista