10/16/2014

HYVÄÄ SYNTTÄRIÄ MULLE!













Mä olen lokakuun lapsi ja täytän tänään 27 vuotta. Puolitoista vuotta sitten huijasin eräälle mummolle olevani 27-vuotias. Työntelin tuolloin kauppareissulla kahta lastani rattaissa ja kolmas käveli vieressä. Mummo kauhisteli: "Onko ne kaikki sinun ja ootkos ees täysikänen?" Ajattelin, että puolen vuoden pyöristys ei pahaa tee ja sujuvasti huijasin olevani 27, kunnes parin päivän päästä hoksasin, että olenkin vasta 25. Mutta siis, tervetuloa mummo kauhistelemaan neljää lastani ja teiniäidin naamaani, niin rehellisesti kerron olevani nyt 27.

Vaikka lokakuussa synnyinkin, ei syksy ole ollut koskaan mun juttu. Mä tykkään kesästä ja kuumuudesta ja paisteesta ja hien mausta huulilla ja aurinkorasvan tuoksusta ja paljaista varpaista ja kedonkukista ja järvestä ja pitkistä valoisista illoista ja luonnon voimakkaista aromeista ja ja ja... Syksy taas tuo joka kerta pienen alakulofiiliksen korvien väliin. Ankeeta, kun pimenee niin aikaisin, kun kukat kuolevatt ja lehdet tippuvat puista, kun sisälläkään ei tarkene paljain jaloin ja ulosmennessä täytyy asennoitua palelemaan, vaikka miten toppautuisi. 

Mutta hei, masisfiilikset roskiin ja silmät auki! Katsohan synttärisankari pihalle ja ihmettele luonnon kauneutta. Harmaus on huijausta ja pitää nähdä sitä pidemmälle. Lehdet hehkuu uskomattomissa väreissä, sammal vihertää aina ja sitä kannattaa ottaa purkkiin seinänvierustalle, niin vihertää vielä talvipakkasillakin. Asennetta! Siispä toivotan hyvää synttäriä itselleni, otan kupposen kuumaa ja nautin sen kera tumman suklaan. 

-Evlina

3 kommenttia:

  1. Ihan oot oikeena vuodenaikana syntynyt - yhtä värikäs kuin syksy kauneimmillaan :)

    VastaaPoista
  2. Ihana Maru ♡! Jep, yhtä räiskyvä kuin ruskan värit ;).

    VastaaPoista